Carrotcake, ontbijtgerecht
2 personen, 15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram geraspte winter peen
  • 500 ml melk naar keuze
  • 80 gram havermout
  • 2theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel gember
  • Snufje nootmuskaat

Topping suggesties:

  • Walnoten
  • Kaneel
  • Geraspte kokos
  • Pompoenpitten

Bereidingswijze:

  1. Rasp de wortel fijn. Hoe fijner de wortel, hoe eerder de havermout klaar is.
  2. Meng in een steelpannetje op laag vuur de melk en kruiden.
  3. Voeg de havermout en de geraspte wortel toe aan de melk.
  4. Laat de havermout op laag vuur 5 minuten pruttelen. Wanneer de pap te dik wordt, kun je extra melk toevoegen.
  5. Haal de havermout van het vuur en top af met je favoriete toppings!

Gerecht: Iris
Diëtist Nijmegen