Spinaziepannenkoeken, hoofdgerecht
2 personen, 30 minuten
Ingrediënten voor de pannenkoek:
- 150 gr volkoren tarwemeel
- 250 gr magere melk/ amandeldrink
- 1 ei
- 100 gr spinazie
- 1 snufje zout
- olijfolie
Ingrediënten voor op de pannenkoek
- 200 gr zalm
- ½ komkommer
- 100 gr snacktomaatjes
- 1 paprika
- 2 radijsjes
- 1 hand frambozen
- 2 el zonnebloempitten
- 50 gr gemengde sla
- 60 gr huttekase
Bereidingswijze:
- Breek het ei in een blender, voeg het meel, de melk, de spinazie en een snufje zout en toe, en mix tot een glad beslag
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.
- Bak ondertussen de zalm in een pan 4-6 minuten op beide kanten totdat de zalm gaar is.
- Snijd de komkommer, paprika en halveer de snacktomaatjes. Snijd de radijsjes in schijfjes.
- Beleg vervolgens de pannenkoeken met de huttekase, de sla, paprika, komkommer, tomaatjes, radijsjes en frambozen. Verdeel hierover de zalm en top af met de zonnebloempitten.
Gerecht: Anne
Online diëtist