Spinaziepannenkoeken, hoofdgerecht
2 personen, 30 minuten

Ingrediënten voor de pannenkoek:

  • 150 gr volkoren tarwemeel
  • 250 gr magere melk/ amandeldrink
  • 1 ei
  • 100 gr spinazie
  • 1 snufje zout
  • olijfolie

Ingrediënten voor op de pannenkoek

  • 200 gr zalm
  • ½ komkommer
  • 100 gr snacktomaatjes
  • 1 paprika
  • 2 radijsjes
  • 1 hand frambozen
  • 2 el zonnebloempitten
  • 50 gr gemengde sla
  • 60 gr huttekase

Bereidingswijze:

  1. Breek het ei in een blender, voeg het meel, de melk, de spinazie en een snufje zout en toe, en mix tot een glad beslag
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.
  3. Bak ondertussen de zalm in een pan 4-6 minuten op beide kanten totdat de zalm gaar is.
  4. Snijd de komkommer, paprika en halveer de snacktomaatjes. Snijd de radijsjes in schijfjes.
  5. Beleg vervolgens de pannenkoeken met de huttekase, de sla, paprika, komkommer, tomaatjes, radijsjes en frambozen. Verdeel hierover de zalm en top af met de zonnebloempitten.

Gerecht: Anne
Online diëtist