Tempeh, hoofdgerecht
2 personen, 30 minuten

Ingredienten:

  • 450 gram tempeh
  • 175 ml tamarisaus
  • 175 ml rijstazijn
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 tl gemalen gember
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 tl sesamolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de tempeh in plakken van 0,5 cm dik.
  2. Roer de overige ingrediënten in een braadslee door elkaar.
  3. Roer de tempeh erdoor en laat 8 uur marineren. Versnel het proces om de tempeh met de braadslee 20-30 minuten in de oven op 175 graden te zetten. Als je klaar bent, laat je alles afkoelen.
  4. Haal de tempeh uit de marinade, voor gebruik in diverse gerechten.
  5. Bewaar de tempeh in een goed sluitend doosje in de koelkast.

Smullen maar!

Gerecht: Joni
Online Diëtist