Soep: voorgerecht/tussengerecht:
4 personen, 15 min voorbereiding (halve dag laten staan) 5 minuten bereiding
Ingrediënten:
  • 8 grote roze garnalen
  • Olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • Zoete puntpaprika
  • 1 blik kokosmelk
  • 1/2 citroen
  • Tros koriander
  • Vers stuk gember
  • Rode spaanse peper
  • 4 eetlepels visolie
  • Bieslook als garnering, evt peterselie
Bereidingswijze:
  1. Pel de roze garnalen en hak de 2 tenen knoflook in kleine stukjes
  2. Besprenkel ze met olijfolie en zout (evt met wat peterselie fijngemaakt) en zet ze in de koelkast een halve dag
  3. Voeg in een apart pannetje het blik kokosmelk toe
  4. Snij de spaanse peper in tweeen, verwijder de zaadlijn en snij deze in 4 stukken
  5. Snij de verse gember ook in grote stukken
  6. Voeg de spaanse peper en de gember toe aan de kokosmelk
  7. Knijp vervolgens een halve citroen uit over de kokosmelk, spaanse peper en gember
  8. Voeg ook de volledige tros koriander hieraan toe
  9. Tot slot ook de 4 eetlepels visolie en laat dit geheel een halve dag intrekken.
  10. Snij een zoete punt paprika heel fijn in kleine stukjes en bewaar met vershoudfolie in de koelkast
  1. Voor je wilt gaan eten haal je met een spatel alle ingrediënten uit de soep
  2. Vervolgens warm je de soep op, let op, breng hem niet aan de kook
  3. Bak vervolgens de garnalen en doe deze onder in een klein schaaltje/kommetje.
  4. Leg op de bodem van het schaaltje waar je de soep in gaat serveren de kleine stukjes paprika
  5. Voeg vervolgens een kleine soeplepel per bordje aan kokossoep toe
  6. Je legt op ieder bordje twee stengetjes bieslook
  7. En je soep is klaar om te serveren, smakelijk eten

Gerecht: Pleun
leefstijl coach