Linzenstoof, hoofdgerecht
2 personen, 25 minuten
Ingrediënten:
- 1 blik linzen (uitgelekt 265 gram)
- 1 gele paprika’s
- 1 rode paprika’s
- halve courgette
- 1 grote ui
- 2 knoflooktenen
- 2 tomaten
- 1 klein blikje mais
- 30 g blanke (garneer)amandelen
- 2 volle eetl tomatenpuree
- 2 eetlepels euroma kruiden (al andalus) evt. meer naar smaak
- 1 etl gedroogde oregano
- peper uit de molen naar smaak
- olijfolie
- 2 stuks volkoren Labinees brood
- 1 etl. Citroensap (naar smaak)
- 50 ml magere yoghurt
Tip: houd je vulling over? Eet dit de volgende dag als lunch ipv je brood!
Bereiding:
- Maak de groentes & ui/knoflook schoon en snijd deze fijn.
- Zet een pan op het vuur, voeg olijfolie toe en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur.
- Zet het vuur hoog, voeg de groentes toe en roerbak 3 min.
- Zet het vuur laag en bestrooi het mengsel met 2 tl al-andalus, oregano en peper.
- Doe ondertussen de linzen en mais in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
- Voeg de linzen en mais toe aan de pan en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 10 min. gaar worden.
- Roer de rest van de al-andalus en citroensap door de magere yoghurt
- Serveer de linzenstoof met het volkoren Labinees brood met het yoghurtsausje.
- Smakelijk!
Gerecht: Joni
Diëtist Nijmegen