Noedelsalade met gerookte kip en broccolirijst
Hoofdgerecht
2 personen, 10 minuten bereiding
Ingrediënten:
- 2 nestjes volkorennoedels (Conimex of Go-Tan)
- 1 zak broccolirijst (400 gram)
- 4 lente uitjes
- 1 handje pinda’s, cashewnoten of sesamzaadjes
- 100 gram gerookte kip
- 1 eetlepel sesam-, arachide- of zonnebloemolie
- 1 theelepel mierikswortel of wasabi
- 1 eetlepel gember (vers of ingemaakt)
- 2 eetlepels sojasaus
- Sriracha of andere hete chilisaus
- verse koriander of peterselie
- Optioneel: 100 gram sojaboontjes (edamame)
Liever vegetarisch? Laat de kip weg of voeg in plaats daarvan tempeh, garnalen, rivierkreeftjes of reepjes omelet toe.
Bereidingswijze:
- Leg de noedels 6 min in kokend water en roer los met een vork;
- Neem een grote saladeschaal. Snijd de lente uitjes in ringetjes en de gerookte kip in blokjes en doe in de schaal;
- Voeg de (rauwe) broccolirijst, olie, gember, sojasaus, sojaboontjes, mierikswortel ook toe en roer goed door;
- Giet de noedels af en voeg toe aan het geheel. Roer goed door;
- Verdeel de pinda’s, cashewnoten of sesamzaadjes over het geheel;
- Voeg verse koriander of peterselie en de srirachasaus naar smaak toe en klaar!
Recept van Laura,
Diëtist