Indische maaltijd met sperziebonen en vegetarische wokreepjes
Hoofdgerecht
2 personen, 20 minuten bereiding
Ingrediënten:
- 1 pakje vegetarische gekruide wokreepjes of tempeh
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 4 eieren
- 400-500 gram sperzieboontjes
- ½ pakje boemboe sajoer boontjes (bv. Conimex)
- 1 eetlepel vloeibaar bak- en braad
- Optioneel: tabasco/sambal, 2 eetlepels soja saus (groen Kikkoman). Indien je de tempeh wilt marineren
Bereidingswijze:
- Kook water in twee verschillende pannetjes voor de eieren en sperziebonen.
- Snijd de sperzieboontjes, ui en pers de knoflook.
- Voeg in het pannetje met kokend water de eieren toe, kook ze zo’n 6-7 minuten. Voeg in het andere pannetje met kokend water de sperziebonen toe, kook ze zo’n 5 minuten.
- Zet een wokpan op het fornuis en voeg 1 eetlepel vloeibaar bak en braad toe en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg na 2 minuten ook de vegetarische wokreepjes toe.
- Voeg nadat de sperziebonen zo’n 5 minuten hebben gekookt deze toe in de wokpan bij de wokreepjes/ui/knoflook. Bak zo’n 4-5 minuten mee: voeg daarbij het ½ pakje boemboe sajoer boontjes toe (bereid het volgens verpakking met wat water).
- Schrik en pel de eieren nadat ze 6-7 minuten gekookt hebben.
- Serveer vervolgens de eieren met de sperziebonen en vegetarische wokreepjes gebakken in ui en knoflook.
Recept van Joni,
Diëtist en leefstijlcoach