Carrotcake, ontbijtgerecht
2 personen, 15 minuten
Ingrediënten
- 200 gram geraspte winter peen
- 500 ml melk naar keuze
- 80 gram havermout
- 2theelepels kaneel
- 1/2 theelepel gember
- Snufje nootmuskaat
Topping suggesties:
- Walnoten
- Kaneel
- Geraspte kokos
- Pompoenpitten
Bereidingswijze:
- Rasp de wortel fijn. Hoe fijner de wortel, hoe eerder de havermout klaar is.
- Meng in een steelpannetje op laag vuur de melk en kruiden.
- Voeg de havermout en de geraspte wortel toe aan de melk.
- Laat de havermout op laag vuur 5 minuten pruttelen. Wanneer de pap te dik wordt, kun je extra melk toevoegen.
- Haal de havermout van het vuur en top af met je favoriete toppings!
Gerecht: Iris
Diëtist Nijmegen