Tempeh, hoofdgerecht
2 personen, 30 minuten
Ingredienten:
- 450 gram tempeh
- 175 ml tamarisaus
- 175 ml rijstazijn
- 2 el balsamico azijn
- 2 el ahornsiroop
- 2 tl gemalen gember
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl chilivlokken
- 2 tl sesamolie
Bereidingswijze
- Snijd de tempeh in plakken van 0,5 cm dik.
- Roer de overige ingrediënten in een braadslee door elkaar.
- Roer de tempeh erdoor en laat 8 uur marineren. Versnel het proces om de tempeh met de braadslee 20-30 minuten in de oven op 175 graden te zetten. Als je klaar bent, laat je alles afkoelen.
- Haal de tempeh uit de marinade, voor gebruik in diverse gerechten.
- Bewaar de tempeh in een goed sluitend doosje in de koelkast.
Smullen maar!
Gerecht: Joni
Online Diëtist