Soep: voorgerecht/tussengerecht:
4 personen, 15 min voorbereiding (halve dag laten staan) 5 minuten bereiding
Ingrediënten:
- 8 grote roze garnalen
- Olijfolie
- 2 tenen knoflook
- Zoete puntpaprika
- 1 blik kokosmelk
- 1/2 citroen
- Tros koriander
- Vers stuk gember
- Rode spaanse peper
- 4 eetlepels visolie
- Bieslook als garnering, evt peterselie
Bereidingswijze:
- Pel de roze garnalen en hak de 2 tenen knoflook in kleine stukjes
- Besprenkel ze met olijfolie en zout (evt met wat peterselie fijngemaakt) en zet ze in de koelkast een halve dag
- Voeg in een apart pannetje het blik kokosmelk toe
- Snij de spaanse peper in tweeen, verwijder de zaadlijn en snij deze in 4 stukken
- Snij de verse gember ook in grote stukken
- Voeg de spaanse peper en de gember toe aan de kokosmelk
- Knijp vervolgens een halve citroen uit over de kokosmelk, spaanse peper en gember
- Voeg ook de volledige tros koriander hieraan toe
- Tot slot ook de 4 eetlepels visolie en laat dit geheel een halve dag intrekken.
- Snij een zoete punt paprika heel fijn in kleine stukjes en bewaar met vershoudfolie in de koelkast
- Voor je wilt gaan eten haal je met een spatel alle ingrediënten uit de soep
- Vervolgens warm je de soep op, let op, breng hem niet aan de kook
- Bak vervolgens de garnalen en doe deze onder in een klein schaaltje/kommetje.
- Leg op de bodem van het schaaltje waar je de soep in gaat serveren de kleine stukjes paprika
- Voeg vervolgens een kleine soeplepel per bordje aan kokossoep toe
- Je legt op ieder bordje twee stengetjes bieslook
- En je soep is klaar om te serveren, smakelijk eten
Gerecht: Pleun
leefstijl coach