Traybake, hoofdgerecht
2 personen, 15 minuten bereiding + 40 minuten oventijd
Ingrediënten:
- +/- 300 gram aardappels
- 200 gram kipfilet
- 125 gram cherrytomaatjes
- 3 paprika’s (bijv. rood, oranje en geel)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 1 eetlepel citroensap
- Paar stengels peterselie
- 2 eetlepels zuivelspread light
- 1 bouillonblokje (natriumarm)
- 1,5 eetlepel grove mosterd
- 2 theelepeltjes honing
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aardappels en snijd met schil in partjes.
- Snijd vervolgens de paprika’s in reepjes, de rode ui in grove stukken en halveer de cherrytomaatjes. Snijd ook de kipfilet in grove reepjes.
- Breng 200 ml water aan de kook en roer het bouillonblokje er doorheen. Zet het vuur uit en voeg de zuivelspread toe.
- Pers de teentjes knoflook uit boven de bouillon. Voeg ook de grove mosterd en het citroensap toe. Roer goed door.
- Hussel de groentes, aardappelpartjes en kippenreepjes in een braadslee (of ovenschotel met dunne wand).
- Schenk de bouillon erover en druppel gelijkmatig de vloeibare honing over het geheel.
- Snijd de citroen in plakjes en leg op het mengsel.
- Plaats het voor 40 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen een paar stengels peterselie grof en garneer de traybake hiermee zodra het uit de oven komt.
- Smakelijk eten!
recept: Marloes
diëtist Nijmegen