Linzenstoof, hoofdgerecht
2 personen, 25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 blik linzen (uitgelekt 265 gram)
  • 1 gele paprika’s
  • 1 rode paprika’s
  • halve courgette
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 tomaten
  • 1 klein blikje mais
  • 30 g blanke (garneer)amandelen
  • 2 volle eetl tomatenpuree
  • 2 eetlepels euroma kruiden (al andalus) evt. meer naar smaak
  • 1 etl gedroogde oregano
  • peper uit de molen naar smaak
  • olijfolie
  • 2 stuks volkoren Labinees brood
  • 1 etl. Citroensap (naar smaak)
  • 50 ml magere yoghurt

Tip: houd je vulling over? Eet dit de volgende dag als lunch ipv je brood!

Bereiding:

  1. Maak de groentes & ui/knoflook schoon en snijd deze fijn.
  2. Zet een pan op het vuur, voeg olijfolie toe en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur.
  3. Zet het vuur hoog, voeg de groentes toe en roerbak 3 min.
  4. Zet het vuur laag en bestrooi het mengsel met 2 tl al-andalus, oregano en peper.
  5. Doe ondertussen de linzen en mais in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
  6. Voeg de linzen en mais toe aan de pan en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 10 min. gaar worden.
  7. Roer de rest van de al-andalus en citroensap door de magere yoghurt
  8. Serveer de linzenstoof met het volkoren Labinees brood met het yoghurtsausje.
  9. Smakelijk!

 Gerecht: Joni
Diëtist Nijmegen